Känslan av att det finns mer.

Första gången jag var i USA tittade jag inte mycket på Tv. Jag var fullt upptagen med att utforska New Yorks gator och klubbar, så till den grad att jag glömde äta typ något alls på hela resan. Knappt var vi på det trötta lilla hotellet, knappt gjorde vi annat än att vara i rörelse. Men så näst sista dagen när kroppen sagt ifrån och jag vilade på rummet slog jag på tv:n. Det var hundra miljoner kanaler med sport, väder, gamla sitcoms, tonvis med reklam men – inga nyheter. Inte ens de där kanalerna som vi i Europa kan se fanns. Inte en enda. Aldrig har jag saknat en uppdatering om världen så mycket som då.

Hemma har vi morgontidning (ja dra på trissor), uppdaterar oss dagligen via allehanda sajter med olika inriktning och ibland fördjupar vi oss i en dokumentär eller pod eller bok. Men allt är curerat av någon annan. Allt du hör och ser förmedlat är en annan människas val. Och jag kan inte låta bli att fundera över vilka val jag hade valt om det var jag på andra sidan desken. För idag finns ett glapp. Mellan notiser och stora händelser, lokalnytt och snygga Filter-reportage finns en längtan efter mer. Kanske känner du det med?

Om tre dagar slutar crowdfundingkampanjen för Blank spot project på Funded by me, en plattform för medborgarfinansierad utrikespolitik.

“Huvudinnehållet på Blank Spot Project handlar om världens vita fläckar. Vi vill skriva om länder och platser bortom de mediala allfarvägarna som alltför få medier uppmärksammar. Vi vill ge människor som annars inte träffar journalister en röst och lyfta fram bortglömda perspektiv, konflikter och kontinenter. De vita fläckarna kan också vara långsamma skeenden.”
The blank spot project

Om du som jag ser fram emot nyheter som ger ner, där vi inte serveras en lösning utan bjuds in till diskussion, ja då är The blank spot projekt något för dig. Alla bidrag är välkomna.

#blogg100 #Dag2 #BlankSpotProject

Advertisements

2 thoughts on “Känslan av att det finns mer.

  1. Pingback: Stakstons tyckarverkstad » Arkiv » Blank Spot Project – så här gjorde vi

  2. Pingback: Stakstons tyckarverkstad » Arkiv » Blank Spot Project – så här gjorde vi. Från idé till 1 mkr.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: