Pinterest – ett sorts moodboard av du!

De senaste veckorna har varit lika add-crazy som när Facebook upptäcktes för 100 år sedan – till höger och vänster kommer meddelanden om alla som nu upptäcker storheten med Pinterest (och vill adda yours truly). Och, i vissa fall, lyckas adda alla på Facebook.. Bad mistake, det ska aldrig vara så enkelt att adda att man lyckas lägga till alla av misstag, inte om man vill skapa bra vibes med sin nya fina sociala plattform.

Så, Pinterest, en sorts scrapbooking-goes-moodboard-goes-social-plattform är just nu det *alla* pratar om. I kort handlar det om en gemensam emotionell upplevelse, där du kan lägga till bilder från internet via en liten applikation, från dator eller fota (via appen) och som du sedan organiserar. En bild (eller video eller ljudklipp) kallas för pin och du samlar dina pins på en board. Lätt va!

Både privatpersoner och företag kan använda Pinterest, men privatpersoner är hittils i majoritet. När man Pinnat (lagt till en bild/video/ljud) något kan man dela, gilla ja allt som en social plattform ska ha – men fördelen är att man både kan dela utanför plattformen som vanligt nuförtiden men även sömlöst inne i Pinterest. Upptäcker jag en snygg pin hos någon annan kan jag re-pinna den så den hamnar i min Board. Dock syns alltid varifrån en Pin kommer ifrån, så ingen risk att man stjäl Pins av varandra.. Fint va!


Såhär ser min Pinterest ut. Massor av Boards, som jag fyller på efter vad det behagar mig.


Och såhär ser en närbild på en pin ut. Man ser var bilden kommer ifrån, hur gammal den är, i vilken Board den bor,

Även om Facebook enligt uppgift lägger beslag på 1 av 7 inloggade minuter finns det fortfarande tid kvar för andra aktörer (eller tid att betala räkningar eller.. jobba..). I likhet med vårt samhälle tar vi gärna nya vägar när vi inser vart den stora massan går. Alla vill inte ha samma likadana, och tur är väl det! När Facebook blivit så basic att ALLA har det, öppnar det dörrarna för alternativa vägar. Genom nya typer av plattformar finns ett alternativ för alla intressen och smaker. Så, kanske föredrar du att dela med dig av din dag i bilder och väljer instagram? Kanske är ett mindre nätverk något för dig som gärna använder smartphone mycket? Testa Path. Eller så gillar du att hålla koll på var du och dina vänner befinner er (och att tävla en smula) och är ett 4Square-fan? Kanske vill du hellre ha koll på tips från locals när du reser? Ja då kanske Tripl är din grej.

Eftersom jag är en ha-kakan-och-äta-den-typ i kombination med early adopter är jag med på alla upptänkliga plattformar. Det blir enklast så. (Sök på Ullemon)

P.s Sugen på Pinterest men känner att det redan är mainstream? Testa Mulu eller varför inte en Pinterest-liknande plattform för män

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: