Det här med guideböcker

Vissa vill inte planera alls, vissa vill ha allt i detalj. Själv föredrar jag att ha lite koll innan jag reser någonstans. Jag tänker att om jag har en plan kan jag ju frångå den, som en egen förplanerad resa liksom 🙂

Det kan bli en trist upplevelse att använda sin smartphone utomlands, så jag försöker oftast använda så många offlineverktyg som möjligt. Micke har ett grymt bra USA-tips, och jag vet att t ex Telia som första leverantör har infört ett gemensamt dagspris för surf inom EU och EES, samt ett kostnadstak för surf i Thailand. Ett bra exempel som fler borde följa!

I höstas åkte vi till USA på roadtrip. Jag använde mig som vanligt av Google maps som jag sedan synkade med appen My maps. Den kostar 15 skr men är väl värd det. Då får jag alla mina Google Maps-kartor offline! En stor fördel med Google Maps är ju att de är superenkla att redigera, du behöver oftast bara vara på ett gratis-wifi-ställe och göra dina uppdateringar så är saken klar. Att spara resor i Google Maps blir ju också ett sätt att komma ihåg en stad, enkelt kunna tipsa andra och ge recensioner.

Om man vill ladda ner appar rekommenderar jag att man gör det på hemmaplan så man hinner kolla att det man är ute efter är med. En resa med kompisar kan ju skilja sig en hel del från en romantisk helg eller en resa för barnfamiljen.. Kika gärna på t ex TimeOuts NYC-app för lite blandad info. I en stad som t ex London där man gärna åker mycket tunnelbana är just en tunnelbaneplaneringsapp rätt bra att ha.

Idag släppte Goop sin NYC-app. Ser fin ut, väl producerad och allt det där men 28 skr? Även om det är Gwyneth Paltrow som ligger bakom med alla sina NYC-uppväxtår i ryggen, foodie-kompisar etc känns 28 pix rätt mycket.

Jag brukar ofta komplettera med en fin offline-bok också. Everyman guides är grymt bra guider i litet format, med relevant info och bra sektionsindelningar på de små utvecklingsbara kartorna. Här kan du köpa dem på adlibris.

Vilka är era favoriter?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: