Första titten på BankSimples app

Om förhandstitten håller vad den lovar kommer BankSimples app inte bara klubba ner alla andra bankers appar, den kommer även tvinga alla andra banker att omvärdera sitt förhållande till kunden.

Banker tjänar pengar på kundens misstag

skriver Josh Reich VD, vars bank designar för det omvända förhållandet – att öka kundnyttan och förståelsen för den egna ekonomiska situationen genom att t ex uppnå spar-mål snabbare etc. Man anammar också Mobile First-tänket; att designa för minsta kända plattform innan man går vidare till större, och att fokusera på huvudfunktionerna.

Enligt Reich är det främst två faktorer som driver konsumenten till appen
1. Vad är mitt saldo?
2. Har min lön kommit in? (d v s har jag pengar att spendera).

Andra intressanta funktioner är att definiera var transaktionerna skett (geolocation), något alla banker faktiskt har idag men inte använder. Grymt bra ur både säkerhetsaspekten och som en påminnelse om händelsen.


Överblick


Enkelt att se hur man närmar sig sitt spar-mål. Genom en tydlig visualisering är det lättare för konsumenten att lägga band på spender-takten och se hur sparandet växer.


Lätt att se var pengar spenderats, och matcha mot kontoutdrag. Kan ju vara bra för att backtracka en sen utekväll med.. eller inte?

Nu väntar jag bara på att någon ska ta ett grepp om bankdosorna också. Varför inte kunna använda en smartphone? Android har ju en ypperlig upplåsningsfunktion i form av Pattern, kanske kan det bli framtidens dosa – avsett vilken bank vi har?

Läs hela artikeln här
Läs mer om BankSimple här

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: