Det här med vindsvåning som livsstil…

Det kan ju knappast ha undgått någon med synen i behåll; artikeln om paret som är 30something going on 80 och lever i en 165 kvm stor vindsvåning i Stockholm. Som har en Teppanyaki-häll. Som samlar noga utvalda små inredningsdetaljer från amerikanska Tommy Bahama. Som har bygglov för ytterligare en terass där Erik håller till för att tillreda egenfångat i fiskröken. Egenfångat? Fiskrök? Och jag trodde jag kunde vara neurotisk. Någonstans inom mig ropar en röst Expressen Fredag. Men, nu är det inte Erik och Nina som vi ska döma. Om en vindsvåning gör dem lyckliga, låt dem hållas.

I helgen träffades min kära vän E och jag. Hon hade varit på barnkalas. Majoriteten av barnkalas är roliga för alla inblandade, men så finns det den där andelen lätt traumatiserande också. Det förklarar sig självt: barn i grupp kan låta tusenfalt fler än närvarande, föräldrar kan riva loss i de mest bisarra utläggningar. Det blir för personligt för snabbt eller varför inte en klassiker; berätta för dig varför just ditt barn beter sig/säger/gör på ett visst sätt. Utan att för den skull ens träffat barnet. “Åh stackars dig som var tvungen att låta lillen börja dagis så tidigt”. Helst vill kanske föräldern svara “tidigt? Nä gud ske pris för dagis, att få dricka kaffe och bajsa i fred på kontoret rocks!” Men det kan man ju inte säga. Eller?

Vissa människor tar verkligen fram det värsta ur en alt. uppviglar den latenta tonårsrebellen inom dig. Som får dig att vilja skrika att du minsann äter ekologisk linsgryta, går i näbbstövlar och lever i en polygam sekt som bor i en stubbe i Lill jansskogen. Fast vänta nu, det är ju den artikeln som kommer i nästa veckas DN Bostad!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: