Dagens import: Wagamama


För ungefär hundra år sedan spenderade jag några månader i england. Mesta tiden hängde vi mest ut, drack te och spelade SuperMario Cart. Jag gillade egentligen aldrig just det spelet, men jag gillade killen som gillade att spela det så ja, jag gillade väl spelet också egentligen.

Det här var långt innan Den Regelbundna Inkomsten, långt innan De Dyra Vanorna gjorde sig till en bekant gäst, båda ytterligare accentuerat av att Londonslappandet föregicks av säsongande i Chamonix. Extravaganser var möjligen en pubsväng, ibland en take-away. Kanske var det den ännu oupptäckta glädjen i att äta ute eller kanske var det lättnaden i att slippa äta ute som ett restaurangbarn som jag, vad vet jag, men inte saknade vi stjärnprydda restos. Vi hade ju några koppar te. Och SuperMario Cart.

En dag gick jag och min kiwi-kompis till Wagamama: -“think you’ll like it” sa hon. Och det gjorde jag. Trots att det skulle dröja ännu ett decennium tills jag verkligen kom till Asien, kändes det som att jag var där och då i detta då. Fast i London. Kunde det bli bättre? Nu kommer Wagamama till Stockholm, och det blir den enda konceptimport jag verkligen ser fram emot. Minnen, mat och miso. Hurra!
Läs mer här

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: