Veckans bokrecension

Mitt i allt SSWC:ande och Sherlock och gud vet vad kommer här en snabb review av Lev Grossmans bok Codex. För ett par månader sedan läste jag på rekommendation av Sessan den fantastiska The Magicians (numera i min värld kallad årets julklapp – till alla!) The Magicians beskrev jag såhär “Som om “Den hemliga historien” legat med Harry Potter-serien. Se till att ha tid för noggrannläsning!” Ni fattar! Vilken bok! Alltså gav jag mig på Codex också. Om uppföljare vet ni ju vad man brukar säga men Codex kom ju innan The Magicians så.. Men nä. Inte det.

Codex skulle jag vilja sammanfatta såhär: en kock och många recept gör inte en bättre meny. Lite för många hopfulla trådar som aldrig följs upp och meningar som i sig är snygga men inte leder till ökad läsattraktion tar udden av det hela. Men klart jag kommer läsa Mr Grossmans nästa bok ändå! Jag får helt enkelt skylla mig själv. Han man läst något som överträffar det emsta kan det ju inte bli bättre?

Nästa vecka recenserar jag Barbapapas nya hus.

Update
Jag fick lite bassning för att jag inte skrev något om innehållet. Det är ett stycke börsmäklare, lite hemligt onlinespelande, en gammal bok, en stenrik brittisk släkt och ja, lite sådär.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: