BBC Sherlock

Igår fick jag äntligen tid att se BBCs nyinspelning av Sherlock. Ni känner ju redan huvudpersonen och vet upplägget, och när BBC har ett finger med i spelet borgar det (nästan) alltid för god kvalitet och intressanta skådisar. Sherlock baseras inte helt otippat på stories av Sir Arthur Conan Doyle och manusen är skrivna av Steven Moffat (Doctor Who, Coupling, Jekyll m. fl.)och Mark Gatiss (ditten och datten). Ni fattar, Moffat! Jag kände inte till Benedict Cumberbatch innan, men oj, ojojoj. Fantastico! Och så ståtlig! Läste på wikipedia att han funderat på att söka till Doctor Who när det var dags för David Tennant att dra sig tillbaka, men att han enligt uppgift beslutat sig för att inte söka rollen. VA????? Han hade ju slagit Matt Smith (nuvarande elfte doktorn) med hästlängder! Tror knappast att Herr Cumberbatch hade behövt oroa sig för att bli fast i ett fack heller.

Nu är det bara att hoppas att

a) BBC gör fler än de nu producerade 3 avsnitten

b) Låter Matt Smith göra de där filmerna som ryktet säger att han vill göra, och ger rollen till Benedict istället.

Tredje avsnittet sänds snart i en Torrent-kanal nära dig.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: