Klimatneutral middag?

I måndags var det dags för L och mig att fira att det var hela sju år sedan vi först blev ihop. Blev ihop och blev ihop, ägnade oss åt vuxenaktiviteter första gången. Någon slags bestämmande aktivitet måste man ju ha, inte sant? Nåväl, vi bestämde att denna köttsliga årsdags firande numera kommer förpassas till att bli den näst viktigaste dagen att fira. I år blir det istället vår första bröllopsdag som hamnar på topp-platsen!

Nåväl, måndagens middag spenderades på restaurang GQ med en jumbo-sej, hummerskum och sparris. Ungefär hur gott som helst. Sparrisen var den mjällaste som någonsin smakats, och då har vi ändå spenderat många middagar på tjusiga ställen runt om i staden på jakt efter den perfekta sparrisen. Jag tror aldrig vi varit närmare än såhär.

På frågan om varifrån dessa bleka fina kom ifrån skrockar Jürgen lite och svarar -Tyskland! Varje morgon skördas sparrisen och direktimporteras sedan till GQ via Arlanda för att sedan med varsamma händer kokas lät och serveras. Klimatsmart? Kanske inte. Bör vi kllimatkompensera? Självklart! Via atmosfairs hemsida får jag reda på att vi bör lägga in 7 euros för att kompensera. Nu kan det ju bli lite tufft om man tänker efter vilka beståndsdelar t ex en sjurätters avsmakningsmeny innehåller. Så istället för att fundera på klimatkompensation, överväg vilka restauranger som finns i ditt område som prioriterar närodlat!

Advertisements

One thought on “Klimatneutral middag?

  1. Grattis till sju år:)Jag undrar hur mycket jag måste klimatkompensera bara genom att jobba?puss UlledooooAmi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: