Ulrika Schreil

Får man önska sig en tidig klapp?

In Uncategorized on 29 november, 2007 at 2:23 e m

Decemberbarn som jag har det inte lätt. Inte nog med att våra födelsedagsfester får stark konkurrens av glöggmingel, julbord och julklapps-shopping, våra födelsedagar ligger så nära julafton att vi nästan skäms över att önska oss saker. Bara för att vi råkar fylla år i julmånaden kommer det ju inte en extra lön, eller hur? Med detta i bakhuvudet har jag en teori; när du planerar skaffa barn, planera då väl (och jag hade kunnat skriva en lång text om att inget är självklart, att det är en gåva etc etc men det antar jag att ni redan fattat):

Level 1
Du vill ju till exempel att barnet helst ska födas någon gång mellan Mars och Maj för att ha klarat av de värsta början-på-året-räkningarna men en bit innan Sverige börjar stänga ner inför semestern. Kom inte barnet? Knip för guds skull fram till September! I Juli är det verkligen ingen idé att försöka närma sig et sjukhus då man har gått ur huse till Playa del Cocos, och i Augusti har Svennarna precis lyckats lokalisera sin arbetsplats igen. Så, September och fram till Oktober. Sedan gäller det att knipa igen.

Level 2 – överkurs
Här gäller det att _verkligen_ fundera. För att barnet ska undvika framtida lyxfällor rekommenderas en födsel någon gång mellan den 25e och 5e i näst-följande månad. Ni fattar varför hoppas jag.

Jag fyller den 10e December, och funderar på att officiellt på att byta till den första december istället. Det är också en ädel dag, och så skulle jag kunnt få en sån här i present (eller den där fantastiska julkalendern de har med en produkt för varje dag…!

Annons
  1. Nej hjälp säg inte så.. Jag har ju redan ångest över mitt decemberbarn som jag hade hoppats skulle bli ett mitten av november barn. Så nu har jag tänk på att skyll dig själv som inte kommer ut desto närmare jul föds du= inte bra. Inte bra under alla de år barnet bor med mig heller för det får ju bara saker en gång per år ej som Simone hon får ju vårkläder när hon fyller eller cykel eller annat bra för våren.

  2. Söta söta H, ingen fara i början av December! Lilla pörtet ska ju komma vilken dag som helst, eller hur? Eller så får du ge barnet en förstående fadder 🙂

  3. hahaha underbar reflektion.sitter hemma och sjuk och tar igen ett års missade bloginlägg på lite olika favoritbloggar.har helt enkelt ingen bra läsa bloggar rutin.vår bebbe är doomed, planerad till 15e juli. men den kommer iallafall alltid kunna få jordgubbstårta eller blåbärstårta på sitt kalas. det ville jag alltid ha som barn. fyller ju år 13 dec vilket iofs är en trevlig dag med lussebullar o sång så jag vill nog inte byta bort den ändå. men håller med om gisslet med fattiga vänner o familj när man ska till å fylla år så 11dagar före jul.kramLisa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: