Ulrika Schreil

Dekadenta sockertoppar

In Uncategorized on 31 oktober, 2007 at 1:31 e m

En stund innan den visuellt porriga Marie Antoinette hade premiär diskuterades huruvida Macarooner är den ultimata sötsaken eller ej. Vi tyckte de var snygga och hyfsat goda, och undersökte möjligheten att bjuda på dessa delikata bakverk på bröllopet. Nu blev det inte så, vår tårta a.k.a Moderskeppet (vänta tills ni får se bilderna) uppföljde alla chokladälskares suktande dröm. Trotzdem, känns lite som Laduree har gett Macaroonen ett ansikte utåt, och vi har nu jagat Sverige runt i jakt på dena lilla läckerbit.

I Tokyo fanns flera filialer till Fauchon där vi köpte choklad-varianten för dyra pengar. Gott, men inte riktigt så gott som vi hoppades. I morse såg jag macaroon-liknande bakverk i Riddarbageriets (på Riddargatan 15 i Stockholm) skyltfönster. Har en känsla av att kilopriset närmar sig stör-äggens. det kan det vara värt. Inte var dag du kan äta en dekadent image!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: