Ulrika Schreil

Den moderna husmoderns praktika?

In Uncategorized on 4 juli, 2007 at 12:59 e m

I mitt dagliga liv är excelblad och tidplaner ständigt återkommande. Inte så konstigt att det gamla kalkylprogrammet får hänga med hem efter jobbet? Självklart finns det inte bara ett utan två finfina excelblad till bröllopsplaneringen, varav det ena med nio flikar. Toppen för allt från adresser, boende, allergier, vilka som har OSAt och mycket mer.

Utöver bröllopet åker både provatekonomin och semestern på en släng av excel med. Min familj är spridd över rikets alla hörn, och med ytterligare en familj att ta hänsyn till blir det en hel del flackande och farande på somrarna. För att se till att alla hinns med (inklusive oss själva..) blir det minst en plan innan lilla Saaben puttrar söderut för någfra veckors vila. Tidigare är det undertecknad som enhälligt styr dokumenten, så döm om både min och blivande makens glädje när vi insåg hur smidigt Googles alender var!

* Vi kan skapa egna kalendrar
* Vi kan skapa gemensamma kalendrar
* Kalendrar för särskilda ändamål
* Påminnelser

.. och säkert en massa andra saker. Tidigare har vi försökt med iCal men byte av datorer m m har ställt till det. Nu, fritt fram för delade kalendrar. Testa själv Google mail (med kalendern i). Nu ska jag bara få in den i mobilen med.

Annons
  1. Jag är en riktig google-knarkare.. använder alla deras tjänster, både på webben och i mobilen. Utan dessa skulle mitt liv krasha typ.Testa google docs and spreadsheats, Igoogle, google reader och googles statistiktjänst ifall du inte har gjort det. Man kan bli kristen för mindre!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: