Ulrika Schreil

Klipp och klister-studion

In Uncategorized on 17 maj, 2007 at 11:26 e m

Klockan är snart halv ett och här sitter jag med mina dummies. Ett nästan klart original för inbjudningar och svarskort växer fram för varje sida den stackars skrivaren spottar ur sig. Själv klipper för glatta livet efter passmärken. Tanken är att det ska finnas ett färdigt orginal att skicka till tryckeriet på måndag. Jag har insett att det inte blir relieftryck. Snyft. Det kommer bli fint ändå, men ja, det är något särskilt med just relieftryck..

Efter månader av recognosering av olika typer av bröllopsinbjudan kan jag förmodligen skriva en avhandling om priser, siter och trender genom åren. Här är en snabb summering av de rådande trender:

– Det enkla kortet med optional rosett på. Ett bra alternativ om man vill göra ett snabbt jobb till liten budget själv. Ta ett st färgat papper, skriv ut inbjudan på papper med annan färg och klipp det med lite mindre omkrets. Montera. Voilá.

– Altarskåpet. Ett dubbel-falsat ark med utskrift i mitten. Kan förseglas med rosett, sigill eller liknande.

– Folder-stil. En mindre folder med inbjudan, svarskort etc i ena insidan.

Ja, de två senaste kan även dekoreras med rosett. Verkar vara mycket poppis just nu. Vår inbjudan är självklart orginell, smakfull, modern och klassik på samma gång. Yeah.. Inget av ovanstående men knappast en orginell idé. Fast vi gillar den 😀

Annons
  1. Vad är relieftryck? puss Ami

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: