Tycke, smak och traditioner

Jag är inte bara reklamslav och bröllopsplanerare, jag läser även en 10 poängskurs på Universitetet “Kläder, kropp, identitet 2”. Gårdagens föreläsning handlade om den ornamenterade kroppen och att “göra brud”. Behöver jag säga att mina öron var mer än spetsade?

Den eminenta Lizette Gradén föreläste om bl a Värmlandsgåvan, ett initiativ av privatpersoner i Värmland iscensatte för att samla föremål från Värmland. Denna samling skänktes senare till immigrantättlingar i Minneapolis, USA (hoppas jag fick ihop det rätt nu..). I Fokus bland vardags- och festsaker var en brudkrona. Denna lånades ut över hela USA till svenskättlingar som skulle stå brud. Detta är ju en mycket längre och mycket mer komplicerad histora än så, men jag började tänka. Kanske blir alla beslut så mycket komplicerade inte bara för det stora utbudet, men även för att alla frågeställningar tröskas genom filter av tradition, seder, bruk och personlig smak.

Härligt, en tisdagsanalys vad som får oss alla att bli mer eller mindre bridezillas…

Bilden: Brudkronor möjliga att låna från kyrkoförsamlingen jag är skriven i. Ska jag? 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: