Ulrika Schreil

Tokyo dreams

In Honeymoon on 9 mars, 2007 at 11:03 f m

I September gifter vi oss, och sen åker vil på bröllopsresa – eller? En snabb till på diverse japanska siter har krossat min dröm att så nygift att kyrkklockorna ännu inte stannat, avresa mot exotiska moln i en solnedgång. Men icke. En tyfon-säsong verkar sätta P för mina drömska planer.

Gulliga Gittas morbrors japanska flickvän Satomi skriver:
”As you are worried about, September is a typhoon season. Usually from mid August to early October we have several typhoons. but not everyday of course, and what route a typhoon takes varies. So it is possible to enjoy Tokyo without any typhoon but it is also possible to have big trouble with it.

Another point about climat in September is that it is still very hot and wet in Tokyo especially during early and middle of the month. So I think October may be better if they can arrange their vacation a bit later.”

Jag var för många år sen på Bali. Det var varmt (ok) och det var extremt fuktigt (inte ok). Ni kanske har provat den där bastun som ingen sitter i på badhusen? Den som inte är ”torr” ånga? Gör det – i 2 veckor – så får ni se hur mysigt det är.

Det blir nog till att boka i Oktober istället..

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: