Ulrika Schreil

Sancy – it's a bling thing

In Uncategorized on 7 november, 2006 at 4:47 e m

Japp, jag erkänner. Jag använder internet lite mer än vad som troligen är nyttigt. Men hur kan man inte använda något som ger dig tillgång 24/7 till vänner, shopping, browsa mode, läsa bloggar och annat livsnödvändigt? Payson, Paypal eller vad de än heter – alla är de mina vänner.

Trots att jag gladeligen nyttjar de tjänster som finns online som auktioner, blommogram, skaffa roliga presenter, köpa biljetter und so weiter finns det undantag. Som riktigt fina väskor eller juveler. Jag vet inte vad som hindrar mig, när till och med en begagnad Vera Wang känns aktuell att bjuda på så borde väl en fin Zac Posen eller ett litet collier också funka? Nej. Det har egentligen inte med storleken på den monetära transaktionen att göra utan snarare med känslan och trovärdigheten. Jag har mer än en gång suttit ett klick ifrån en fin vintageväska och hindrat mig i sista sekunden. Berlocker och armband har fått mig att darra av förväntan men ändå har det där sista ”Confirm payment” inte känts riktigt rätt i magen.

Kanske var det därför jag fascinerat fastnade framför Sancys monter på en pressvisning tänkt för något helt annat (tjusiga kläder från Dagmar och Ladies and gentlemen bland annat). En svensk sajt, med omslag som lovar både lättillgängligt mode och den folkligaste valfrihet. Fullt med allt vad en flicka som fyllt sin basala Maslow kan tänkas önska sig. Självklart har smyckesajten Sancy en egen kollektion (enbart äkta bling såklart) men det som triggade mitt shoppingsinne var möjligheten att skapa ett eget smycke. Företeelsen är inte ny, både sajter som till exempel bluenile.com och mondera.com har haft tjänsten länge, men ska du investera i en ring eller ett armband med ädla stenar och metaller kan det kännas aningen tryggare att handla från en sajt dit man kan ringa i realtid och inte behöva vänta på att tidszonen ska komma ikapp.

Är du oinvigd i de ljuva metallernas värld kan det vara lurigt att veta vad du ska lägga slantarna på när det gäller diamanter och pärlor. Som medveten konsument gör du bäst i att ta en titt i den sakliga diamant- och pärlskolan och ta chansen att vara riktigt påläst innan du väljer. En sten är en sten är en sten? Nej icke, för att välja rätt diamant krävs fyra val. Troligen känner du redan till de viktiga C:na – carat, clarity, cut och colour. Kom ihåg att det ena automatiskt inte ger det andra! Även om det är enkelt att titta på tiffany.com och tänka att störst är bäst, rekommenderar jag lite research. Fundera över vad som känns viktigast: storlek eller vithet, form eller färg och utgå från dessa val när du letar. En stor gul som J-Lo valde kan vara nog så effektfull, eller varför inte en svart? Just svarta diamanter tingar ofta lägre priser eftersom de (förenklat) inte har något ljusinsläpp alls! Jag hade gärna sett fler färgade stenar på Sancy, som just nu endast visar en sten med ametist, citrin och blå topas i sitt utbud. Skulle jag välja en favorit från nuvarande sortiment skulle det troligen bli en ring med sju små briljanter som bildar en stor. Ljusreflektionen är fantastisk, och du betalar en bråkdel av vad en lika stor solitärsten skulle kostat.

Om du som jag fastnat helt för rådande trenden med pärlor rekommenderas pärlskolan. Några minuter kan rädda dig från fatala misstag. Även om Louis Vuittons bokstavligt storartade halsband är en dreamer, finns det bättre investeringar för dina nära och käras! Gläd din älskling med ett par klassiker i jul. Hon kommer tacka dig i vår.

PS. Siten öppnar 13 november! DS.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: